Provincie Antwerpen

eTuktuk

Wat is een eTuktuk?

Een eTukuk is een elektrisch aangedreven vervoersmiddel dat maximaal 45 km per uur kan rijden. De eTuktuk mag niet op de snelweg of de autoweg rijden maar is verder overal welkom. Met een eTuktuk rij je op de openbare weg, niet op het voetpad of fietspad. 

Wie mag de eTuktuk besturen?

Per eTuktuk wordt één bestuurder aangeduid. Deze moet minimum 23 jaar oud zijn en minstens vijf jaar in het bezit van een B-rijbewijs. De bestuurder dient zijn domicilie in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland of Luxemburg te hebben. De bestuurder mag geen ontzettingen tot sturen hebben opgelopen. Het rijbewijs dien je mee te nemen naar het vertrekpunt, samen met je ID kaart. Per eTuktuk mag er maar één bestuurder rijden, je kan dus niet wisselen tijdens de rit.

Ben ik verzekerd als ik met de eTuktuk rij?

De schade aan derden en de schade aan de eTuktuk is verzekerd, mits een eigen risico dat wordt gestipuleerd in het huurcontract.  

Hoeveel personen kunnen er meerijden? 

Naast de bestuurder is er plaats voor vier extra passagiers, dus in totaal kan je in één eTuktuk met vijf personen rondrijden. Er zijn gordels voor alle personen, een helm opzetten hoeft niet.

Kunnen kinderen meerijden? 

Dat kan! Er zijn geen kinderzitjes voorzien, deze kan je eventueel zelf meenemen en installeren.

Mogen honden mee op de eTuktuk?

Honden zijn niet toegelaten op de eTuktuks. Je trouwe viervoeter moet dus even thuisblijven.

Hoeveel eTuktuks zijn er in totaal?

Momenteel kan je maximaal zeven eTuktuks huren, goed voor een groep van 35 personen. Uiteraard is het mogelijk dat er op de door jou gekozen vertrekdatum al één of meerdere eTuktuks verhuurd zijn.

Hoelang duurt de rit? 

Je vertrekt om 10:30 uur en brengt de eTuktuk uiterlijk om 17:00 uur terug. Je hebt dus maximaal 6,5 uur tijd om rond te toeren. Let wel: de eTuktuks hebben een beperkte batterijcapaciteit, op het dashboard verschijnt het overgebleven percentage van de batterij. Als je één van de vooraf uitgestippelde routes volgt van zo'n 50 km, heb je nog voldoende tijd om te picknicken, te lunchen of een terrasje te doen.